Türk Sineması 2016’da Hollywood’u Solladı | GameQesh

Tuesday 20 December 2016

Türk Sineması 2016’da Hollywood’u Solladı

  No comments

2016 yılında beyaz perdede yerli yapımlar, Hollywood yapımlarıyla kıyasıya bir rekabet yaşadılar. Hollywood’un süper kahramanlarına karşı dağlarda Mehmetçiklerin öyküleri bu rekabetten galip çıktılar. 2016 yılında 55 milyon sinema seyircisinden 29 milyonu vizyondaki 169 Türk filmini izlemeyi tercih etti.
Otoritelerin görüşlerine göre, özellikle son yıllarda başarılı yerli yapımların ardı ardına vizyona girmesi, Türk sinema seyircisinin ibreyi yerli yapımlara çevirmesini sağladı.

2016 yılına damgasını Dağ 2 filmi vurdu

Kültür ve Turizm Bakanlığı destekli çekilen Dağ 2 filmi yaklaşık 2 buçuk milyon kişi tarafından izlenerek bu yılın en çok izlenen filmi oldu.
Box Office Türkiye’nin verilerine göre yılın en çok izlenen filmleri sırasıyla; Dağ 2, Kardeşim Benim, Dedemin Fişi, Osman Pazarlama, Batman v Superman:Adaletin Şafağı ve Kolpaçino 3.Devre oldu. Kardeşim Benim filmi 1602 yazılı basın haberine konu oldu ve yılın en çok konuşulan filmi olarak kayıtlara geçti. Hikayesini Yılmaz Erdoğan’ın yazdığı Dedemin Fişi filmi de 985 habere konu olarak yılın en çok konuşulan ikinci filmi unvanını kazandı. Şahan Gökbakar’ın filmi Osman Pazarlama 699 habere konu olurken yılın en çok izlenen filmi Dağ 2 sadece 45 gündür vizyonda olmasına rağmen sene bitmeden 531 haberde yer alıyor.

No comments :

Post a Comment